Beneficiile ceaiului de gălbenele

0
143

Deși neglijăm foarte mult, sănătatea noastră trebuie pusă mereu pe primul loc. ZiarulDigital.ro explică pe înțelesul tuturor ce proprietăți benefice are ceaiul de gălbenele, cunoscut sub denumirea științifică de „calendula officinalis”.

ZiarulDigital vă explica amanunțit fiecare proces, începând de la modul cum se culeg aceste flori, până la modul de servire al acestui ceai. Modul în care se culeg plantele are un rol foarte important, acest proces se face doar în anumite zile și anume în zile senine atunci când roua începe să dispară. Trebuie să țineți cont că, procesul nu trebuie să dureze mult deoarece plantele nu trebuie expuse la soare mult timp.

Culege doar plante frumoase și sănătoase și foarte important este de asemenea să alegeți cu mare atenție locul de unde le culegeți. Evitați zonele poluate sau unde se folosește ierbicid, un ceai din aceste locuri nu va avea niciodată beneficii pentru sănătatea voastră.

Pentru ceai se culeg florile deschide dar și mugurii acestora, ambele variante au proprietați benefice pentru sănătate. Înainte de a pune plantele la uscat se sorteaza fiecare în parte pentru a verifica daca avem fire de iarba sau alte plante printre ele. În funcție de mai mulți factori procesul de uscare al plantelor durează intre 1-2 săptămâni, iar depozitarea se face în borcane de sticlă închide ermetic pentru a păstra prospețimea florilor.

Ceaiul se prepară în următorul mod, ZiarulDigital vine cu sfaturi importante pentru voi!

Se ia o cană, se pune 2 linguri de flori din borcanul în care au fost depozitate, după care se umple cana cu apă fiartă. Trebuie să așteptăm 10 minute pentru infuzie după care eliminăm florile din ceai( putem folosi o lingură sau o strecurătoare)

Înainte de a consuma acest ceai este recomadat să consultați un medic deoarece unele persoane pot avea alergie la florile de gălbenele. Chiar dacă sunt recomandate pentru sănătatea noastră, pentru unele persoane o sa aiba un efect negativ.

Beneficiile ceaiului „calendula officinalis” sunt următoarele: are proprietăți antimicrobiene; antiinflamatorii; grăbește vindecarea rănilor; ajută sistemul digestiv; are proprietăți antioxidante și nu în ultimul rând are un efect calmant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here