Cât de important este consumul regulat al fructelor și ce beneficii ascund? Oare v-ați pus vreodată această întrebare sau măcar ați încercat să citiți mai mult despre compușii care se pot regăsi în structura lor? Acum este momentul potrivit să vă alocați câteva minute pentru a afla cât de important este să începeți chiar de astăzi să consumați mai multe fructe.
Un clasament arată că cele mai consumate fructe pe tot parcursul anului sunt bananele și merele. Acestea sunt bogate în fibre alimentare, sporind diversitatea generală a microbiotei intestinale. De exemplu, extractele din merișoare sunt bogate în polifenori, care contribuie în primul rând la activitatea antioxidantă. Dar să nu uităm și de conținutul de antociani, care sunt o clasă de polifenoli, care se poate regăși atât în merișoare, cât și în coacăze.
Acești compuși de care am amintit ultima dată contribuie în primul rând la îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, antioxidanții au rolul și în menținerea aspectului sănătos al pielii. Din clasa flavonoidelor, ceea ce se regăsește în compoziția merelor este quercetina, care are proprietăți atât antiinflamatorii, cât și antioxidante.
Vitaminele A și C au rolul de a susține sistemul imunitar. Dar oare ce fructe sunt bogate în aceste vitamine? Ei bine, în special citricele. Consumul regulat de astfel de fructe poate să reducă, în primul rând riscul unei boli autoimune.
Când vine sezonul cald, cel mai bine ne hidratăm consumând pepene roșu/galben și castraveți, deoarece au un conținut ridicat de apă. Dar uneori se prea exagerează. Este recomandat să consumați, dar în cantități moderate, deoarece conținutul de zahăr care se poate regăsi în pepenele roșu nu face tocmai bine la nivelul organismului.
În concluzie, fructele contribuie la sprijinul sistemului imunitar, al microbiomului intestinal și așa mai departe. Este important să ne luăm vitaminele esențiale din fructe fără a mai fi nevoie să luăm tot felul de suplimente alimentare. Începeți de astăzi să consumați mai multe fructe!