Uleiul de măsline, importanța sa pentru sănătate

0
155

Comparând prețul uleiului de măsline cu cel de floarea soarelui puteți să vă dați seama ce beneficii ascunse poate avea. Este ideal pentru a prepara salatele la care visăm, iar proprietățile sale ajută legumele să nu-și piardă din nutrienți.
Dacă este să revenim puțin la lecția de chimie, în care am învățat despre structura grăsimilor, ei bine, acidul oleic asa cum îl știm cu toții are o structură mononesaturată.

Oare de ce este preferat de toți mai mulți oameni?

Datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul de măsline se regăsește tot mai des în bucătaria fiecăruia. Aceste proprietăți antioxidante sunt date de polifenolii care se găsesc în compoziția acestuia.

Pe lângă proprietățile antioxidante, polifenolii au și alte beneficii, cum ar fi un rol antiinflamator, care poate preveni bolile cronice.
Cu toate că acesta este bogat în calorii, se recomană să se consume cu moderație.

Cu toții am observat atunci când adăugăm ca dressing peste salată, chiar dacă avem senzația că nu va fi sațioasă, aportul caloric va fi unul echilibrat.
Ceea ce nu am punctat până acum este vitamina E care se regăsește în compoziția acestuia. Acest lucru ajută pielea să aibă un aspect sănătos, oferindu-i hidratare în același timp.

Tot mai multe diete se bazează pe uleiul de măsline, deoarece toate mâncărurile mediteraneene îl folosesc și iată că acest obicei a fost adoptat și de țara noastră.

În comparație cu untul sau uleiul de floarea soarelui, uleiul de măsline este ideal pentru ca mâncărurile dumneavostră să aibă un gust aparte. Datorită compușilor care se pot regăsi în compoziția acestuia, este cea mai sănătoasă și mai bună alegere din toate punctele de vedere. Chiar dacă are un conținut caloric ridicat, este recomandat să se consume cu moderație, fără a face un exces de la aportul caloric de care avem nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here