Unul Dintre Discipolii Părintelui Arsenie Boca S-A Stins Din Viață! Maica Pavelida A Trecut La Cele Veșnice!

0

Doliu mare la Mânăstirea Prislop, unde unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca s-a stins din viață. Maica Pavelida, de la Mănăstirea Prislop, era recunoscută ca una dintre discipolii Părintelui Arsenie Boca.

Unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca s-a stins din viață!
Maica Pavelida era cunoscută drept unul dintre discipolii Părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Maica era o figură căutată de numeroși enoriași, care se îndreptau către Prislop pentru a participa la pelerinaje și pentru a-i cere sfaturi.

În luna septembrie a acestui an, maica Pavelida a fost onorată cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” de către Patriarhul Daniel.

Maica Pavelida îl știa foarte bine pe Părintele Arsenie Boca

„Eu sunt din Făgăraș și am venit aici la Prislop deodată cu Părintele. El era preocupat de necazurile și supărările oamenilor, încerca să le aline, dar mai ales să îndrepte pe cât posibil abaterile de la regulile unei vieți sănătoase moral”, spunea maica Pavelida despre Părintele Arsenie Boca.

Maica Pavelida: „Arsenie Boca și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte“
Maica Pavelida îl considera pe Părintele Arsenie Boca drept cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

„Arsenie Boca este recunoscut ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. În perioada comunistă, Securitatea i-a interzis să slujească în biserici, fiind arestat și torturat în anii 1948 și 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, acuzații negate de către el. După închisori precum Jilava, București, Timișoara, și Oradea, precum și condamnarea la muncă silnică la Ocnele Mari și la Canal, părintele s-a întors, la finalul pedepsei, ca stareț la Mânăstirea Prislop”, povestea maica Pavelida despre marele duhovnic.

Arsenie Boca s-a stins din viață pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. Cu toate acestea, mii de credincioși continuă să se îndrepte către mormântul său de la Mănăstirea Prislop în cadrul pelerinajelor.

„Părintele a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos. A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți, ca să ne arate sfințenia sa.

A fost smerit, retras și ascultător față de Biserică. Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are “trei calendare” și apoi va pleca”, a mai spus maica Pavelida în trecut despre Arsenie Boca.

Când i s-a cerut opinia despre canonizarea lui Arsenie Boca, Maica Pavelida a spus că părintele a anticipat că totul este lucrarea Domnului.

„Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Dânsul a prevăzut că vor veni vremurile acestea şi că aici (la Prislop, n.r.) va sosi atâta lume, ceea ce noi nu am ştiut. Aşteptăm să vedem cum lucrează Dumnezeu, prin ierarhia noastră”, mai spunea maica Pavelida, unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, care s-a stins din viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.