99% din șoferi nu au habar de acest indicator

0

Refugiu pe autostrăzi pentru situațiile de urgență cu frâne defecte

Conform astairomania.ro într-o încercare de a asigura siguranța călătorilor în situații critice, autoritățile rutiere au introdus un sistem revoluționar de refugiu pe autostrăzi, special conceput pentru șoferii care rămân fără frâne. Această inițiativă inovatoare vine în sprijinul șoferilor și pasagerilor aflați în situații de urgență, oferind o soluție sigură pentru a evita coliziunile pe pista principală.

Noul sistem constă într-o pistă special amenajată, situată în zona de urgență a autostrăzii și marcată distinct. Atunci când un șofer se confruntă cu o defecțiune la sistemul de frânare și nu poate opri vehiculul în mod tradițional, acesta poate accesa această pistă specială, care este separată de traficul obișnuit.

Pista de refugiu este prevăzută cu dispozitive de frânare automate și sisteme de absorbție a șocurilor pentru a asigura oprirea în condiții de siguranță a vehiculului defect. De asemenea, aceasta este conectată la un sistem de avertizare care informează în timp real ceilalți șoferi despre prezența unui vehicul avariat pe această pistă specială.

Autoritățile responsabile subliniază importanța acestui sistem inovator în reducerea riscului de accidente grave cauzate de defecțiuni la frâne. În prezent, mai multe tronsoane de autostradă sunt echipate cu această soluție de urgență, iar planurile prevăd extinderea implementării acestui sistem la nivel național în următorii ani.

Această inovație reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea siguranței pe drumurile publice și demonstrează angajamentul autorităților de a găsi soluții eficiente pentru situații de urgență, sporind astfel încrederea șoferilor în utilizarea rețelelor de autostrăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.