Cand intra banii pe cardurile sociale, in aceasta luna.

0

Cand se efectueaza incarcarea fondurilor pe cardurile sociale in luna decembrie 2023? Exista vesti imbucuratoare pentru beneficiarii din Romania care primesc vouchere de alimente: ultima transa a tichetelor sociale in valoare de 250 de lei pentru acest an urmeaza sa fie transferata pe carduri pana la data de 15 decembrie.

Practic, cei cu venituri reduse vor putea utiliza cardurile pentru achizitionarea alimentelor in perioada sarbatorilor.

Cand se efectueaza incarcarea fondurilor pe cardurile sociale in decembrie 2023? Pentru detinatorii de vouchere sociale pentru alimente si mese calde Pluxee (Sodexo), incarcarea cardurilor sociale este planificata in intervalul 12-14 decembrie.

Cardurile sociale reprezinta un sprijin acordat de guvern persoanelor cu resurse financiare limitate.
Acest sprijin consta intr-o suma de 250 de lei si se acorda o data la doua luni. Banii pot fi utilizati de catre beneficiari pentru cumpararea alimentelor de baza.

Voucherele de alimente vor fi acordate si in 2024. Tichetele sociale din cadrul programului „Sprijin pentru Romania” vor continua sa fie distribuite si in anul urmator, fiind parte a unui program finantat din surse europene. Incepand cu anul viitor, plafonul de venituri pana la care se acorda aceste tichete sociale ar putea fi majorat de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

„In anul viitor, din programele de tip social pe care le avem, cu siguranta va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, acordate la doua luni, si va continua si programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se incheie in anul 2023, cu noua finantare din programul Persoane defavorizate 2021-2027”, a explicat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, luna trecuta.

Astfel, persoanele vulnerabile vor primi si in anul viitor sprijin pentru alimente. Voucherele sociale in valoare de 250 de lei urmeaza sa fie acordate la doua luni, incepand cu 1 ianuarie 2024.

Cine are dreptul la vouchere sociale pentru alimente si mese calde?
Beneficiaza de aceste vouchere:

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionari aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru transele din anul 2023.

Persoanele, copii si adulti, incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru transele din anul 2023.

Familiile cu cel putin doi copii in intretinere, cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru transele din anul 2023.

Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei pentru transele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru transele din anul 2023.

Familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Persoanele fara adapost, conform prevederilor legale in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.