Medicii din Germania uimiți de fiul lui Mădălin Ionescu: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer”

0

Mădălin Ionescu, cunoscutul prezentator TV, este părintele a trei copii: Ștefania și Filip, cei doi mai mari dintr-o căsnicie anterioară, și Petra, mezina familiei rezultată din relația sa cu Cristina Șișcanu.

După despărțirea de fosta sa parteneră, cei doi copii mai mari rămân sub îngrijirea lui Mădălin.

Filip, în vârstă de 19 ani, se confruntă cu hemipareză, dificultăți de vorbire și multiple probleme cognitive, necesitând asistență specializată.

Chiar dacă a venit pe lume sănătos, destinul lui Filip s-a schimbat la doar două luni, ca urmare a unui episod de varicelă al surorii sale mai mari.

Medicii nemți, uimiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu

„A făcut varicelă de la sora lui. El a făcut o formă foarte dură de varicelă. Țin minte că nu avea pe limbă nici măcar un loc liber fără bube.

Acest virus i-a prăjit niște circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectați, de aceea Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. Și poate nici limba lui nu are o conformație foarte ok.

„Dacă aveți noroc, într-o zi el va fi o minune de om”

Abia în jurul vârstei de 8-9 luni am realizat că sunt niște probleme, pentru că încă nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală.

În România nu existau vaccinuri, nu se făceau atunci împotriva varicelei.

Dacă se făcea atunci vaccin, nu mai făcea Ștefania, așa că poate soarta lui Filip ar fi fost alta.

Mi-a zis că toată viața vor fi niște probleme.”, a povestit el la emisiunea „În Oglindă”, de la Kanal D2.

Filip, un caz rar de anomalie la nivelul creierului.

Mădălin Ionescu nu s-a dat bătut și a continuat să caute soluții pentru fiul său, astfel încât să aibă o viață cât mai aproape de normalitate. Un medic din Germania avea să-i spună un detaliu cu adevărat uluitor, despre cât de special este fiul său, în ciuda faptului că nu putea duce o viață normală.

“M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania.”

“Nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare. Dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el. Sfatul meu e să vă mutați din România, pentru că în țara noastră nu sunt condiții necesare pentru ca un copil cu dizabilități precum cele din spectrul lui să-și revină.

Mădălin Ionescu: “Are o imaginaţie incredibilă! A ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească”

Mădălin Ionescu are în prezent o frumoasă familie alături de Cristina Șișcanu, cea care i-a fost ca o mamă lui Filip în toți acești ani.

“Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.