ANAF vinde la magazinele din ţară bunurile confiscate. Ce poţi cumpăra cu 30 de lei

0

De la veselă şi până la articole de îmbrăcăminte, magazinele ANAF îşi etalează marfa cu până la 50% mai ieftină faţă de preţul magazinelor obişnuite.

Produse la jumătate de preţ în magazinele ANAF

„Crăciunul este aproape, iar bugetul este redus, oamenii intra într-un astfel de magazin. Spre exemplu, această cămaşă costă aproximativ 40 de lei, pe când într-un magain obişnuit dăm circa 70-80 de lei”, transmite Alin Stan, reporter Observator.

Unii sunt însă dezamăgiţi. „Este un magazin bun pentru cadouri, dar nu are atât de multe produse. De asta am venit. Să ne uităm pentru nepoţei”, spune un client. „Eu pentru nepoatele mele nu aş putea să iau nimic, decât şosete. Puloverele nu sunt bune”, zice altcineva.

Valul nemulţumirilor a continuat şi în online. Oamenii spun că n-au găsit mai nimic la pomul lăudat. „Nu mi-a plăcut deloc, nu aveau mai nimic. Şi intrarea în magazin arăta jalnic”, „Nu ai ce să cumperi. Nimic util, doar ciurucuri. Ce este bun, nu ajunge în magazin”, sunt câteva dintre comentarii.

ANAF are 8 magazine în toată ţara

ANAF are 8 magazine în toată ţara, dintre care unul în Capitală, la parterul unui bloc. Un pulover confiscat costă 30 de lei, o cămaşă 40 de lei, iar o pereche de jeans 50 de lei. Tricourile au şi ele un preţ accesibil, 30 de lei, iar o geacă pentru copii se vinde cu 50 de lei.

„Este o goană după cadouri, după cadouri ieftine, după chilipiruri, după produse mai ieftine pe care putem să le cumpărăm”, spune Adrian Negrescu, economist. „Oamenii nu renunţă la a cumpăra categoria sau nu renunţă la un comportament, ci caută soluţii să facă acelaşi lucru, dar cu bani mai puţini. Preţul contează foarte mult şi atunci calitatea este un criteriu secundar”, explică Dan Petre, sociolog.

Ce mai scoate la vânzare ANAF

ANAF a scos de-a lungul anilor tot mai multe bunuri la vânzare, în urma confiscărilor: terenuri, vile, ceasuri de lux, apartamente sau maşini. Unul dintre cele mai impresionante „chilipiruri” a fost un avion de pasageri, al cărui preţ a pornit de la suma de 250.000 de lei. ANAF mai are magazine cu bunuri confiscate în Galaţi, Târgovişte, Gorj, Timiş, Oradea, Sibiu şi Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.