Anunț ANM! Un ciclon polar lovește România înainte de sărbătorile de iarnă. Ce ne așteaptă în perioada următoare

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment meteo de ultimă oră. Specialiștii au anunțat un ciclon polar care va lovi România în pragul sărbătorilor de iarnă din acest an. Iată la ce trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de vreme rea. Un ciclon polar va lovi țara noastră înainte de Crăciun.

Un ciclon polar lovește România de sărbători

În aceste momente, aproximativ jumătate din țară se află sub avertizări Cod galben și Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ. Ei bine, temperaturile încep să scadă dramatic din nou, cu diferențe de până la 10 grade Celsius de la o zi la alta.

Totodată, în urma anunțului făcut de specialiștii ANM, ploile vor continua și astăzi în partea de vest, sud-vest, centru și nord a țării. Până joi, la ora 12.00, rămâne în vigoare o avertizare Cod portocaliu, în timp ce după-amiază, ploile se mută spre sud-vest și sud.

Ziua de mâine, 15 decembrie 2023, aduce ploi locale vor fi în sud și precipitații mixte în vest. Dacă vorbim despre weekend, vom avea parte de ploi, burniță, ploi slabe și fulguieli ușoare la nivelul întregii țări.

Ce ne așteaptă în perioada următoare

În perioada următoare, vom avea parte de schimbări mari privind temperaturile. Astfel că, începând de vineri se va resimți o răcire accentuată în toată țara, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 1 grad Celsius și cel mult 9 grade Celsius.

De vreme rece vom avea parte și sâmbătă, zi în care vom avea maxime curpinse între -2 și 5 grade Celsius, iar nopțile vor fi tot mai reci, cu valori între -7 grade Celsius și zero grade Celsius.

În schimb, începând de vineri, precipitațiile se vor restrânge, doar în Banat vor fi ninsori slabe, iar în Oltenia și Dobrogea va fi lapoviță.

De alternanțe termice vom avea parte în următoarele două săptămâni, potrivit meteorologilor ANM, unde vom avea 3-4 zile cu vreme caldă, iar apoi va urma o răcire considerabilă.

Ultima săptămână a anului 2023 va aduce un val de aer rece, dar pentru scurtă durată, apoi vor fi iar alternanțe termice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.