Vestea tristă a zilei! Incendiu puternic la Ferma Dacilor

0

Cel puțin un copil și doi adulți au murit în urma unui incendiu de proporţii izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Minorul găsit carbonizat este fiul patronului pensiunii. Complexul nu avea autorizație de securitate la incendiu.

ISU a confirmat lipsa autorizației la incendiu și aplicarea unor amenzi patronului de la Ferma Dacilor, în 2019.

În anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/ autorizației de securitate la incendiu”, a precizat ISU Prahova. Detalii aici

ISU revine cu noi informații privind numărul de persoane care se aflau în pensiune.

În pensiune erau cazate 26 persoane:
– 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
– 3 victime au fost extrase decedate;
– 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Încă o persoană a fost găsită moartă. Bilanțul morților ajunge la trei, doi adulți și un copil.Virgil Nanu, prefectul de Prahova, a anunțat că din primele informații reiese că complexul nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar în 2019 ar fi fost dată o amendă tocmai din acest motiv.

Potrivit ISU, în pensiune erau cazate 22 persoane:
– 12 persoane s-au autoevacuat;
– 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
– 2 victime au fost extrase decedate;
– 6 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Informațiile se pot modifica în funcție de evoluția căutarilor.Potrivit Antena 3, minorul găsit carbonizat ar fi copilul patronului pensiunii.„Se pare că erau patru turiști, restul, prieteni ai patronului pensiunii. Este vorba despre o pensiune parter + mansarda din lemn, pe o suprafață aproximativă de 1.000 de metri pătrați.

Cei de la parter s-au autoevacuat, însă cei de la mansardă nu au mai apucat să se autoevacueze. Acum a fost identificată o victimă din cele opt. Discutăm despre cinci adulți și trei copii.

Victima găsită, cred că este vorba despre un copil. Nu știu să vă răspund al cui este copilul, pentru că este complet carbonizat. Se pare că erau trei copii în clădire.

Încă nu s-a intrat în clădire, deoarece acoperișul a căzut. În continuare, în interior arde mocnit și urmează să se intre să se caute în continuare cele șapte victime care sunt de negăsit. Pe zona centrală, tot acoperișul este căzut”, a declarat Virgil Nanu, prefectul județului la Antena 3.Complexul turistic nu ar fi avut autorizație de securitate la incendiu, potrivit Digi 24.

Clădirile din complex, construite în 2013, erau din lemn, ceea ce ar fi contribuit la violența incediului.Prefectul de Prahova a declarat în direct la Digi24 că persoanele dispărute ar fi rămas de fapt blocate în pensiunea cuprinsă de flăcări. Informația nu a fost confirmată de pompierii de la fața locului.

Noaptea trecută, la Ferma Dacilor ar fi avut loc o petrecere privată, organizată chiar de cei care dețin complexul turistic.

Cele două persoane rănite sunt o femeie de 48 de ani și un copil de 16 ani. Cei doi au arsuri la față și la mâini. Cele două victime care au fost asistate, cu arsuri minore, au fost transportate la UPU Ploieşti.Bilanțul morților crește: un adult a fost găsit decedat. Este al doilea deces confirmat, după ce anterior cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompieri.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi patru adulţi.Un copil a murit în urma incendiului, potrivit ISU Prahova. Ar fi vorba despre copilul unui angajat al pensiunii. Corpul copilului a fost găsit carbonizat.

Pompierii au anunțat că incendiul este în curs de lichidare.Potrivit Digi24, nu se știe nimic despre 8 persoane care erau cazate la pensiune. Este vorba despre cinci adulți și trei copii. Acoperișul clădirii s-a prăbușit.Pompierii au constituit echipe de căutare-salvare pentru identificarea persoanelor dispărute în cazul incendiului care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

„Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare – salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant.Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat, pentru AGERPRES, că este vorba despre o clădire construită din lemn şi formată din parter şi mansardă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.