Noua lege a pensiilor vine cu majorări de peste 80%! Cine va beneficia de 800 de lei în plus la recalculare

0

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor crește, căci vor fi puse în aplicare prevederile noii legi a pensiilor.

Românii vor beneficia de o dublă modificare a pensiilor, prima fiind de la 1 ianuarie 2024, iar a doua de la 1 septembrie 2024. Prima etapă va consta în creșterea cu 13,8% a tuturor pensiilor, iar cea de a doua va fi reprezentată de recalcularea acestora.

Ce schimbări aduce noua lege a pensiilor

După creșterea care va avea loc începând cu 1 ianuarie, indemnizația socială se va mări cu 160 de lei, ajungând la suma totală de 1.280 de lei.
Cu toate acestea, recalcularea din septembrie va veni cu majorări impresionante pentru pensionari, noua lege a pensiilor oferindu-le beneficii considerabile celor care au contribuit în mod semnificativ la sistemul de pensii.

„Conform simulărilor noastre, pentru un pensionar cu o indemnizație socială minimă de 1.125 de lei în prezent, având o vechime în muncă de 35 de ani, creșterea va fi de 87%, adică peste 1.900 de lei”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, citată de Antena3.

După ce formulă vor fi recalculate pensiile românilor

Începând cu 1 septembrie 2024, recalcularea pensiilor va urma o nouă formulă: valoarea punctului de referință (VPR) înmulțită cu numărul total de puncte.

Conform noii legi a pensiilor, valoarea punctului de referință va fi de 81 de lei.

Calculul numărului total de puncte include adunarea punctelor de contribuție, punctelor de stabilitate și punctelor pentru perioadele asimilate și necontributive.

Simona Bucura Oprescu a evidențiat că, grație punctelor de stabilitate, cei cu o experiență de muncă de peste 25 de ani vor beneficia de puncte suplimentare pentru fiecare an lucrat.

Concret, persoanelor care au lucrat între 25 și 30 de ani li se acordă 0,5 puncte pe an, persoanele care au lucrat între 30 și 35 de ani primesc 0,75 puncte pe an, iar după ce s-au atins 35 de ani, se oferă câte un punct pe an.

Această metodă este foarte avantajoasă pentru pensionari. Spre exemplu, un pensionar care încasează o pensie de doar 590 de lei, după ce a lucrat timp de 31 de ani, va avea parte de o majorare impresionantă în urma recalculării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.