Vești bune pentru acești români! Cardurile sociale în valoare de 250 de lei vor fi acordate și în cursul anului 2024

0

În 2024, românii cu venituri reduse vor continua să beneficieze de carduri sociale în valoare de 250 de lei, destinate achiziționării de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Recent, Guvernul a decis că valoarea cardurilor sociale va rămâne neschimbată la 250 de lei în 2024, dar în următorii trei ani se prevede o reducere la jumătate, adică la 125 de lei.

Carduri sociale de 250 de lei pentru alimente

Persoanele cu venituri reduse, incluse în categoriile sociale vulnerabile, cum ar fi pensionarii sau persoanele cu handicap, beneficiază de sprijin financiar prin intermediul programului „Sprijin pentru România”.

Aceștia primesc, o dată la două luni, suma de 250 de lei pentru a-și procura alimente de bază.

Ultima tranșă din ajutorul acordat pentru anul 2023 a fost transferată în luna decembrie.

Pentru anul 2024, calendarul alocării celor șase tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei, este următorul:

februarie;
aprilie;
iunie;
august;
octombrie;
decembrie.

Cine beneficiază de aceste carduri

Beneficiarii acestor carduri sociale sunt persoanele aflate într-o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

În cazul în care sunteți eligibil, dar până la încheierea perioadei de alocare a primei tranșe nu ați primit încă cardul, se recomandă să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, unde veți primi instrucțiuni suplimentare.

Categoriile de români care vor beneficia de acest sprijin din partea statului o dată la două luni includ:

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile monoparentale cu venituri lunare realizate pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.