Atenție pensionari! Se modifică data la care intră pensiile din luna ianuarie. Casa de Pensii, anunț oficial

0

Casa de Pensii anunță deja că a început tipărirea taloanelor de pensii pentru luna ianuarie 2024. Totodată, Daniel Baciu a ținut să sublinieze faptul că acestea includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281 lei.

Șeful de la Casa de Pensii spune că toate lucrurile sunt în grafic. Lumea s-a mobilizat, astfel că acum se poate anunța exact care e data la care pensiile intră pe card în luna ianuarie 2023.

Banii ajung la pensionari începând cu data de 3 ianuarie 2024. Astfel, în a treia zi din an, banii pleacă deja către pensionari. Sunt unii vârstnici care pot să-i primească în aceeași zi.

Pe de altă parte, în cazul anumitor pensionarilor, data la care intră pensiile pe card în luna ianuarie poate fi întârziată. Cei care primesc pensiile pe card spre exemplu vor mai avea de așteptat.

„Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate”, a anunțat Daniel Baciu.

Întârzie pensiile pe luna ianuarie 2024 mai mult decât s-ar fi așteptat pensionarii? Daniel Baciu neagă această posibilitate. Se lucrează pe ture intens, astfel încât banii să ajungă la timp.

„Nu există această posibilitate. Aș vrea să spun lucrul acesta din start, pentru că în momentul acesta, când discutăm, colegii mei lucrează. Se lucrează în ture și sâmbăta și duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor 5 milioane de taloane de pensii să nu aibă absolut nicio întârziere și ele să fie predate în timp util colegilor de la Compania Națională de Poștă, astfel încât în prima zi lucrătoare din luna ianuarie oamenii deja să-și primească pensiile majorate cu 13,8%”, a spus șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.