Când începe distribuirea tichetelor educaționale. Vezi școlile unde cardurile au ajuns deja

0

Distribuția tichetelor de 500 de lei pentru elevi în școli va începe în curând. Cardurile au fost deja distribuite în anumite locuri.

Potrivit Edupedu.ro, distribuirea tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei în școli începe de luni, 8 ianuarie. Părinții ar putea primi aceste tichete de la școală în cazul în care cardurile au fost deja distribuite sau se pregătește să fie distribuite.

Începe distribuirea tichetelor educaționale

Până în prezent, tichetele au fost distribuite către inspectoratele școlare din 9 județe și se preconizează că până cel târziu sâmbătă vor fi livrate în întreaga țară.

Înainte de reluarea cursurilor școlare, programată pentru luni, se anticipează că va fi emis un ordin de ministru comun, avându-i ca semnatari pe ministrul Fondurilor Europene și pe ministrul Educației. Acest ordin va reglementa procedura de distribuire a cardurilor către beneficiari.

Se preconizează că un număr total de 486.317 de beneficiari, care au fost deja validați, vor primi cardurile, iar în prezent, mai mult de 63.000 de persoane se află în proces de validare și ar putea fi adăugate pe listă.

Pe data de 4 ianuarie, cardurile au fost livrate în 9 inspectorate școlare județene, fie prin intermediul Poștei Române, fie prin servicii de curierat, conform informațiilor furnizate de sursele Edupedu.ro.

Aceste județe includ: Constanța, Sibiu, Olt, Călărași, Covasna, Mureș, Harghita, Brașov și Ilfov.

Părinții ar trebui să se prezinte până luni, 8 ianuarie, în unitățile școlare din județele în care cardurile au fost deja distribuite pentru a intra în posesia tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei.

Care este procedura de distribuire a cardurilor

Inspectoratele transmit cardurile școlilor, care ulterior le înmânează beneficiarilor. Cu toate acestea, nu sunt furnizate detalii specifice cu privire la modalitatea și momentul în care aceștia vor primi în posesie cardurile.

“ În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, prin ordin comun al ministrului investițiilor și proiectelor europene și al ministrului educației, se aprobă procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, procedura specifică de returnare a acestora către beneficiar – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și mecanismul de implementare aferent”, scrie în OUG.

Inițial, tichetele în valoare de 500 de lei, destinate achiziționării de rechizite și îmbrăcăminte școlară, trebuiau să fie distribuite către copii și părinți în luna octombrie conform prevederilor, însă au existat mai multe întârzieri.

Cine poate beneficia de tichetele educaționale

Beneficiarii ar urma să primească carduri noi pentru tichetele educaționale, având o valabilitate de cinci ani. Suma de 500 de lei va fi acordată într-o singură tranșă. De aceste tichete vor beneficia:

preșcolarii înscriși în învățământul de stat:

care au venitul lunar pe membru de familie în valoare de maximum 633 lei.elevii din învățământul de stat primar și gimnazial ale căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.