Rugăciunea puternică pe care trebuie să o spui de Bobotează.

0

Urmează una dintre cele mai importante sărbători din acest an. Boboteaza se sărbătorește, în fiecare an, în data de 6 ianuarie, iar credincioșii o celebrează la biserică. Pentru cei care vor să se bucure de clipele de liniște sufletească acasă, există o rugăciune puternică pe care pot să o spună în acea zi.

Anul 2024 revine cu sărbătorile importante, iar prima din luna ianuarie este Boboteaza. În ziua de 6 ianuarie, credincioșii merg la biserică și se roagă pentru liniștea familiei și ocrotirea oamenilor dragi.

De asemenea, există mai multe tradiții și superstiții pentru această zi, pe care românii le respectă cu strictețe.

Cel mai potrivit mod prin care românii pot să sărbătorească o astfel de zi este prin rugăciune. Noi îți prezentăm rugăciunea pe care o spui de Bobotează.

Este foarte puternică și are efecte în viețile oamenilor. Se poate rosti atât dimineața, cât și seara, pentru liniștea și pacea familiei și, mai ales, ocrotirea oamenilor dragi.

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, Unule născut din Tatăl mai înainte de toti vecii, Lumină din Lumină, care luminezi toate, care nestricat Te-ai întrupat din Preasfânta Fecioară Maria și ai venit în lumea aceasta pentru mântuirea noastră. Tu însă nu ai răbdat să vezi neamul omenesc muncit de diavolul şi pentru aceasta în luminată zi a Dumnezeieștii Tale Arătări ai venit la Iordan la păcătosi și la vameși ca să Te botezi de la Ioan, fără de păcat fiind, ca să împlineşti toată dreptatea şi să speli în apele Iordanului păcatele întregii lumi ca un Miel al lui Dumnezeu, să le iei asupra Ta şi să ne mântuieşti cu Cinstit Sângele Tău. Pentru aceasta Te-ai afundat în apele Iordanului, ai deschis cerul cel închis de Adam şi Duhul Sfânt a venit peste Tine ca un porumbel.

Tu ai luminat şi ai îndumnezeit firea noastră şi Dumnezeiescul Tău Părinte Ti-a vestit bunăvoirea Sa, pentru că ai implinit voia Lui şi ca un om ai primit păcatele şi prin junghiere Te-ai gătit, după cum Tu Însuţi ai grăit: “Pentru aceasta Mă iubeşte Tatăl, pentru că Eu Îmi pun sufletul, ca iarăsi să-L primesc” şi, astfel, în această prealuminată zi, Tu, Doamne, ai pus începutul mântuirii noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.