Vremea se schimbă radical! Ninsori și răcire puternică a vremii

0

Avertizare meteo pentru ninsori, răcire accentuată a vremii și intensificări ale vântului, începând de vineri, 19 ianuarie, până sâmbătă, 20 ianuarie. Cele mai puternice ninsori sunt așteptate sâmbătă dimineața în sudul țării.

Un nou val de frig și ninsori se va abate asupra României în acest weekend. Începând de vineri, 19 ianuarie, vremea se va răci brusc dinspre nord-vest și va ninge în majoritatea regiunilor țării.

Precipitațiile vor începe vineri dimineața în regiunile vestice, după care se vor extinde treptat și în restul țării. Inițial, în vest și centru vor fi ploi și precipitații mixte, în timp ce în nord și nord-est vor predomina ninsorile.

În același timp, în sud și sud-est vor fi intervale cu ploaie, iar vremea va fi încă destul de caldă, vineri. La prânz, mercurul din termometre va urca până la 10 – 15°C. Aerul rece va ajunge și în sudul țării în timpul nopții, iar ploile se vor transforma în ninsori.

Zăpada ajunge sâmbătă și în sudul țării
Sâmbătă, 20 ianuarie, va ninge în București și în jumătatea sudică a țării și se va depune strat de zăpadă. Cele mai puternice ninsori sunt așteptate în prima parte a zilei și vor fi însoțite de intensificări moderate ale vântului în unele zone, cu rafale de până la 40 – 50 km/h.

Vremea va deveni rece sâmbătă seara. Harta temperaturii arată valori sub pragul de ger în unele zone.Vremea va deveni rece sâmbătă seara. Harta temperaturii arată valori sub pragul de ger în unele zone.
Vremea se va ameliora în a doua parte a zilei de sâmbătă, dar va deveni rece. În văile și depresiunile din estul Transilvaniei și centrul Moldovei, precum și în unele zone din sudul țării, temperaturile vor scădea sub -10°C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.