De La Zero La Succes: Povestea Impresionantă A Unui Antreprenor Român În Italia

0

În ultimii 30 de ani, milioane de români au ales să emigreze în Vest în căutarea unei vieți mai bune. Unii au reușit să se impună și să-și construiască propriile afaceri de succes. Este și cazul lui Gabriel Bălan, un antreprenor român în Italia, care a reușit să transforme un început greu într-un mic imperiu în țara lui adoptivă.

În iunie 1998, Gabriel Bălan, în vârstă de doar 17 ani, a pornit într-o călătorie îndrăzneață și plină de speranțe. Ascuns sub cușetă, într-un tren, el și-a propus să ajungă în Italia, în căutarea unei vieți mai bune. Fără acte, fără bani și fără nimic în buzunar, Gabriel a reușit să ajungă la destinație, la Torino, după un drum lung și plin de peripeții.

“Am dormit pe o bancă în parc și m-am hrănit cu resturile lăsate de oamenii din piață”, își amintește el. Cu multă muncă și determinare, Gabriel a găsit de lucru, mai întâi ca muncitor în parcuri de distracție, apoi ca sudor. Cu banii câștigați, el îi ajuta pe părinții săi, trimițându-le lunar 10 euro.

Astăzi, Gabriel deține propria afacere de milioane de euro în Italia. El se ocupă cu încărcarea și repararea tonomatelor de produse și cafea. Cu o flotă de mașini și sedii locale în diferite orașe din Italia, Gabriel a adus peste 550 de români să lucreze în afacerea sa. Mulți dintre aceștia au rămas în Italia și și-au construit aici o viață.

Un antreprenor cu inima mare și o dorință de a da o șansă românilor
Gabriel Bălan s-a încăpățânat să angajeze doar români în afacerea sa, deși mulți l-au dezamăgit. El crede că este datoria lui să le ofere o șansă celor de aceeași origine, chiar dacă unii dintre ei s-au dovedit neserioși. “I-am ajutat cu tot ce am putut, dar unii ne-au dezamăgit și ne-au furat. Nu mai sunt băieți serioși care să muncească și să dorească să câștige un ban, așa cum am făcut noi la început”, spune Gabriel Bălan.

Familia este o valoare importantă pentru Gabriel și soția sa. Deși au plecat în Italia, aproape toți membrii familiei lor îi însoțesc în această nouă aventură. Cu toții locuiesc în nordul Italiei, în apropiere de Milano, împreună cu cei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.