Ultima zi de audieri la TAS. Ce a spus Simona Halep după ce a ajuns la Tribunal. Update

0

Continuă audierile de la TAS ale Simonei Halep. Fostul număr 1 WTA a primit un ajutor nesperat: Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat răspunderea pentru cazul de dopaj!

La cât se încheie audierile
Audierile la TAS programate azi ar urma să se încheie la ora 17:00, informează sport.ro. Simona Halep speră la o decizie favorabilă, mai ales în condițiile în care staff-ul lui Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat răspunderea în fața judecătorilor în acest caz de dopaj.

acum 5 ore

Simona Halep a venit pentru a 3-a zi de audieri
Simona Halep a ajuns în jurul orei 10:00 la Tribunal, pentru ultima zi de audieri. Întrebată dacă va oferi declarații la finalul zilei de azi, Simona a răspuns: „După ce termin, da”, informează Antena 3 CNN.

Azi vor avea loc pledoariile finale, urmând ca judecătorii să rămână în deliberare și să pregătească decizia. Este foarte posibil ca verdictul să fie anunțat peste câteva săptămâni sau chiar luni.

acum 19 ore

Reprezentanții firmei canadiene au fost aduși la audierile de TAS
În cazul de dopaj în care Simona Halep a primit 4 ani de supendare, românca a acuzat că problemele ei sunt provocate de un supliment produs de Quantum Nutrition Inc. Keto MCT, pe care l-a achiziționat de la firma din Canada și care ar fi fost contaminat cu roxadustat.

Quantum Nutrition Inc respinge varianta Simonei Halep, legată de contaminarea suplimentului achiziționat de firma canadiană. Și în acest sens se folosește de concluzia ITIA, care a apreciat în dosarul de 126 de pagini că nu se poate vorbi de o contaminare accidentală, dată fiind cantitatea mare de roxadustat găsită în corpul Simonei.

Astăzi, reprezentanții firmei canadiene au fost aduși în a doua zi de audieri de la TAS. În a treia zi, vor avea loc depozițiile finale ale părților implicate în proces. Concluziile preliminare ale Tribunalului de la Lausanne vor fi comunicate mâine.

acum 1 zi

Ana Bogdan, încurajări pentru Simona Halep de la Transylvania Open
Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Transylvania Open. În „optimi”, românca a învins-o în minimum de seturi, scor 6-4 6-4 pe rusoaica Erika Andreeva.

La conferința de presă de la finalul meciului, Ana Bogdan a abordat și subiectul momentului în tenis, Simona Halep la TAS. Sportiva născută la Sinaia a avut mesaje de încurajare pentru dubla campioană de Grand Slam.

„Cu siguranță, asta ne dorim cu toții (n.r. să se reducă pedeapsa). Eu îi țin pumnii Simonei și îi transmit gânduri cât mai bune din partea tuturor, sper să iasă cât mai bine pentru ea.

Sunt momente dificile în viața ei, dar așa cum o știu eu pe Simona, e o fire puternică, a arătat asta de fecare dată și chiar îmi doresc să fie bine pentru ea”, a declarat Ana Bogdan, la conferința de presă.

acum 1 zi

Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina!
În doar 23 de minute cât au durat audierile, Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina în cazul Simonei Halep, anunță sport.ro!

Antrenorul ar fi mărturisit că echipa sa i-ar fi schimbat suplimentele jucătoarei. Din cele trei doze de colagen, una a fost contaminată.

Această situație nu o exonerează pe Simona Halep de răspundere, dar ar putea să o ajute să primească o reducere a pedepsei.

acum 1 zi

Patrick Mouratoglou a ieșit de la audieri
Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a părăsit TAS după mai puțin 30 de minute, potrivit sport.ro, în timp ce fizioterapeuta Candice Gohier a plecat după aproape o oră. Cei doi nu au făcut nicio declarație la ieșirea de la audieri.

Sabin Gherdan, avocat specializat în drept sportiv, a comentat pentru euronews.ro audierea rapidă a lui Mouratoglou: “Sunt două variante pe care le-aș putea considera drept concluzii la această situație: ori nu a vrut să declare foarte multe, ceea ce este puțin probabil, ori întrebările arbitrilor au fost directe și simple, iar audierea a durat foarte puțin, iar completul de arbitri s-a considerat lămurit în privința aspectelor care îl vizează”.

Simona Halep e prezentă și azi la TAS, în a doua zi de audieri. Mărturiile în cadrul procesului la care românca speră la o decizie favorabilă vor continua și vineri.

acum 1 zi

Patrick Mouratoglou depune mărturie
Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a ajuns în această dimineață la TAS pentru a depune mărturie. Alături de acesta a venit și fizioterapeutul Candice Gohier și încă o persoană.

Candice Gohier este cea care i-a dat suplimentul Simonei. Chiar dacă audierile se vor încheia vineri, este posibil ca până la un verdict final să treacă câteva luni.

„Vă asumați toată vina? Credeți că Simona va câștiga? Aveți încredere în această instanță?”, au fost întrebările adresate de reporteri, la care Mouratoglou a refuzat să răspundă, potrivit Antena 3 CNN.

acum 2 zile

Simona Halep a încheiat prima zi de audieri la TAS după care a mers la cină cu Mouratoglou
După mai bine de 9 ore, Simona Halep a părăsit sediul TAS și a încheiat prima zi de audieri în procesul de dopaj. Fostul lider WTA încearcă să micșoreze sau să anuleze suspendarea de 4 ani pe care a primit-o după ce a încălcat de două ori separat programul anti-doping.

Dubla campioană de Grand Slam a fost așteptată de un număr mare de jurnaliști la ieșirea din sediul TAS. „Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”, a fost scurta reacție a Simonei Halep, conform sport.ro.

Audierile din perioada 7-9 februarie vor avea loc cu ușile închise. De asemenea, Simona Halep nu va vorbi cu jurnaliștii decât după încheierea audierilor, adică vineri, în jurul orei 16:30, ora României.

Totuși, avocatul Bogdan Stoica, optimist, a spus că sunt șanse pentru ca Simona Halep să primească un verdict favorabil. „Sigur că sunt șanse. Mereu am fost optimiști. E normal (n.r. că au durat 6 ore audierile), nu e nimic ieșit din comun”, au fost cuvintele lui Bogdan Stoica.

Potrivit Antena 3, după ieșirea din Tribunal, Simona Halep a mers la cină alături de Patrick Mouratoglou și echipa sa. Recent, fostul lider WTA a declarat că nu a mai vorbit de luni bune cu fostul său antrenor.

Joi, Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier vor participa la audieri. Cea din urmă a fost cea care i-a recomandat româncei suplimentul cu colagen care s-a dovedit a fi contaminat ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.