Florin Călinescu revine în politică

0

Florin Călinescu a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că revine în politică, fără să dezvăluie încă partidul politic din care va face parte. Actorul a ocupat în 2019 funcția de președinte al Partidului Verde, care a fost înființat în anul 2005.

„Cred că mă implic. Politic. Dar depinde foarte mult de voi! Adaug. Pentru că sunt câțiva care delirează: e un partid nou. NOU-NOUȚ!”, a fost mesajul postat de Florin Călinescu sâmbătă, 17 februarie. Actorul în vârstă de 67 de ani nu a făcut încă alte declarații, nu a dezvăluit din ce partid politic va face parte sau dacă va înființa unul nou. În schimb, el a anunțat că astăzi, de la ora 18.00, va intra live pe Facebook și TikTok, unde va face mai multe declarații despre decizia luată.

Anunțul că revine în politică a stârnit multe reacții, Florin Călinescu a primit de la urmăritorii lui de pe Facebook mai multe mesaje. „Eu vă votez garantat!”, i-a scris un fan, în timp ce altul a spus: „Depinde unde vă implicați. Nu o să vă votez numai pentru carismă”.

Totodată, actorul și realizatorul de televiziune Florin Călinescu a fost chestionat și despre partidul în care se va implica, mulți fani fiind de părere că se va înscrie în AUR, partidul lui George Simion. El nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această speculație, a zis doar că „e un partid nou”.

Comentariile fanilor săi nu s-au oprit aici. „Depinde în ce direcție constă implicarea”, i-a scris un alt urmăritor pe Facebook lui Florin Călinescu, care a reacționat: „Corectă”.

Florin Călinescu, președintele Partidului Verde în 2019 Nu e pentru prima dată când actorul Florin Călinescu se implică în politică. El a ocupat funcția de președinte al Partidului Verde în 2019, vestea despre funcția lui fiind făcută publică pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

„De astăzi, verzii români intră pe scena politică cu Florin Călinescu președinte. Veți vedea că se poate face și o altfel de politică in interesul oamenilor, dar și cu respectul mediului înconjurător în care trăim”, a fost mesajul prin care s-a anunțat intrarea în politică a actorului. Partidul Verde a fost înființat în 2005 și a participat la alegerile prezidențiale din 2009, susținând candidatura lui Remus Cernea. La congresul din 14 ianuarie 2012, Ovidiu Iane a fost ales președinte al partidului, Iane fiind ulterior ales deputat PSD.

Tot în 2019, Florin Călinescu a negociat cu PMP o eventuală intrare în partid și o candidatură la alegerile europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.