Vine primăvara, e oficial! De când se încălzeşte în toată ţara, ANM bucură românii

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Daacă weekendul este ciudat din punct de vedere meteorologic, temperaturile trecând de la cele ridicate la cele scăzute, condițiile se vor stabiliza săptămâna viitoare. Când va fi vreme de primăvară.

ANM anunță vreme caldă sâmbătă, 17 februarie 2024

Weekendul 17-18 februarie 2024 va fi marcat de schimbări meteorologice importante, după cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM) încă de la finalul săptămâniii trecute. Ziua de sâmbătă va fi frumoasă, însă ce va urma după va da totul peste cap.

Sâmbătă, 17 februarie 2024, temperaturile vor fi peste specificul perioadei. În nord-estul Drobrogei se vor înregistra maxime de 5-6 grade Celsius. În Banat, 15-16 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 5 grade Celsius.

Cum se va schimba vremea spre seară, în weekend

Totuși, spre seara zilei de sâmbătă, 17 februarie 2024, condițiile meteorologice se vor schimba. În vestul, nordul şi centrul României cerul va fi variabil. Se vor manifesta precipitații, la început în cantități mici, apoi vor fi înregistrate precipitații mixte și ninsori în zonele de munte.

Vântul se va intensifica, de asemenea, în mai multe teritorii din țară. Temperaturile termice vor scădea, trendul menținându-se și în ziua de duminică, 18 februarie 2024, din cauza unui anticiclon care va afecta, în trecerea lui în Europa, și România.

Când se va încălzi în țară, potrivit ANM

Începând de marți, 20 februarie 2024, vremea se va încălzi ușor, mai ales în sudul și sud-estul țării. Cerul va avea înnorări pentru perioade scurte de timp. În vestul, nordul și centrul țării vor fi semnalate precipitații sub formă de ploaie, potrivit prognozei meteo ANM.

Temperaturile minime în ziua de marți, 20 februarie 2024, se vor situa între -3 și 4 grade Celsius, iar cele maxime între 4 și 13 grade Celsius. În orele de dimineață și noapte, pe alocuri, se va forma ceață, după cum arată prognoza meteo a meteorologilor de la ANM.

Referitor la vremea în București, cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor sufla moderat. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 1 și 3 grade Celsius, iar cea maximă se va situa în jurul valorii termice de 11-12 grade Celsius. Așadar, locuitorii capitalei se vor bucura de vreme de primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.