Vom avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe luna. Anuntul premierului

0

Premierul Romanieo, Marcel Ciolacu, a declarat ca salariul mediu brut poate depasi 9000 de lei pe luna. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte cu oameni de afaceri americani, la Bucuresti.

„Am lasat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decat o promisiune, este o credinta: daca isi pastreaza stabilitatea politica si economica, Romania poate deveni in urmatorii 4-5 ani una dintre marile forte economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiectie bazata de traiectoria noastra economico-sociala de la aderarea europeana incoace! Concluzia este ca doar de noi depinde sa putem arata asa:

1. In 4 ani Romania sa aiba un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro in 2023;
2. Un castig salarial mediu brut de 2000 euro pe luna si un salariu minim brut de 1200 euro pe luna. Acolo ne va duce, de altfel, in mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.

3. Sa intoarcem in economie in total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli si garantii, intre 8 si 10% din PIB

4. Sa atragem investitii straine directe cumulate de 40 miliarde euro.
5. Sa devenim cea mai puternica economie din Europa Centrala si de Est depasind Polonia la indicatorii privind convergenta economica.

Sper ca am fost suficient de clar si de concis. Imi doresc, inainte de orice, sa fim eficienti! De aceea, propun ca orice stabilim astazi sa aiba in spate si un mecanism de urmarire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat, asa cum lucrati dumneavoastra in corporatii”, a declarat Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.