Suma Jenantă Pe Care Simona Halep Trebuie Să O Încaseze Din Partea ITIA. E Rușinos De Mică După Ce Românca A Pierdut Milioane De Euro

0

Suma jenantă pe care Simona Halep trebuie să o încaseze din partea ITIA, după ce a câștigat procesul la TAS. Tenismena a fost prinsă dopată la US Open 2022 și suspendată pentru o perioadă de patru ani. Recent, ea a aflat că tribunalul de la Lausanne i-a redus pedeapsa la doar 9 luni.

Ce daune ar urma să primescă Simona Halep de la ITIA
Simona Halep a primit verdict favorabil din partea TAS! Fostul lider mondial a susținut în fața judecătorilor că nu s-a dopat cu bună știință și că suplimentele recomandate de echipa lui Patrick Mouratoglou au fost contaminate. A făcut apel la TAS și a primit o reducere la pedeapsă de 9 luni.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Abia aștept să mă întorc în circuit.”, a precizat sportiva.

Suma este extrem de mică
După ce a câștigat procesul, ITIA este obligată de TAS să-i plătească despăgubiri Simonei Halep. Potrivit unui comunicat TAS, ITIA este obligată să-i plătească Simonei Halep 20 de mii de franci elvețieni, adică 20 de mii de euro, ca o contribuție la onorariile sale juridice și alte cheltuieli suportate în legătură cu aceste proceduri de arbitraj. Cât timp a fost suspendată, tenismena a pierdut toate sponsorizările și premiile, adică milioane de euro.

Suspendarea Simonei a fost redusă de la 4 ani la 9 luni, așa că va putea reveni oricând pe teren. Simona a fost suspendată în octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat după meciul din primul tur de la US Open, cu Daria Snigur. Atunci, sportiva a primit o suspendare de 4 ani din partea Sport Resolutions, un tribunal independent din cadrul ITF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.