Cum a reacționat Simona Halep când a auzit că suspendarea a fost redusă la 9 luni: „În cele din urmă adevărul a prevalat”

0

Într-un moment definitoriu pentru cariera sa, Simona Halep a primit vestea reducerii suspendării sale de la patru ani la doar nouă luni, o decizie care marchează o victorie majoră pentru fostul lider mondial în tenis. Avocatul său, Bogdan Stoica, a împărtășit cu DigiSport reacția sportivei, descriind o bucurie debordantă și un chiot de fericire la aflarea veștilor.

„A fost extrem, extrem de fericită… fericire maximă. A fost un chiot de bucurie,” a declarat Stoica, subliniind că Halep, cunoscută pentru emoționalitatea sa, a trăit momente de tensiune incredibile în lupta sa cu sistemul antidoping. În opinia avocatului, care o cunoaște pe Halep de când aceasta avea doar 12-13 ani, situația în care s-a găsit a fost complet neașteptată pentru o sportivă de talia și integritatea ei.

„A fost extrem, extrem de fericită… fericire maximă. A fost un chiot de bucurie. E genul emoțional. E foarte greu de crezut că un sportiv ca ea, care a ajuns să se lupte cu întreg sistemul antidoping… O cunosc pe Simona de foarte mulți ani, de la 12 – 13 ani. O sportivă exemplară, cu o carieră nepătată, cu o grijă exemplară pentru sportul curat, a ajuns complet aiurea într-o situație incredibilă. Nu pot să spun că am știut de la început că vom câștiga, dar am crezut de la început că o putem ajuta. Am fost o echipă, doi avocați și mai apoi un al treilea. Eu am fost singurul din România”, a declarat Bogdan Stoica, avocatul român al Simonei Halep, pentru DigiSport.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne de a reduce semnificativ suspendarea vine ca o ușurare nu doar pentru Halep, ci și pentru comunitatea sportivă și fanii ei. TAS a motivat decizia prin stabilirea unanimității că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă trebuie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care deja a expirat la data de 6 iulie 2023. Această decizie permite sportivei să se întoarcă în competiții, marcând un capitol nou în cariera sa.

Ce a declarat Simona Halep după decizia tribunalului
Într-o declarație pentru Euronews, Halep a exprimat sentimente de ușurare și determinare, subliniind dificultatea procesului și criticile la care a fost supusă. „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală,” a afirmat Halep, adăugând că este pregătită să revină în circuitul competițional.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil.

Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a Simonei Halep, potrivit Euronews.

Perioada de suspendare inițială a venit ca un șoc pentru comunitatea tenisului, Halep fiind suspendată provizoriu în octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open. Decizia inițială a fost de patru ani de suspendare, determinând-o pe Halep să apeleze la TAS pentru o revizuire.

Această victorie la TAS nu doar că i-a redus semnificativ suspendarea, dar a și validat argumentele apărării sale, permițându-i să își continue cariera cu noi aspirații și obiective. În ciuda celor zece luni dificile prin care a trecut, această decizie marchează începutul revenirii triumfale a Simonei Halep pe terenul de tenis, un moment așteptat cu nerăbdare de fani și de comunitatea sportivă internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.