Somn la altitudine: Cum au adormit doi piloți la manșa unui avion cu 153 de pasageri la bord

0

Anchetă de amploarea în cadrul companiei aeriene Batik Air, după ce doi piloți indonezieni au adormit simultan în timpul zborului.

Somnul piloților a durat aproximativ 30 de minute, la manșa unui avion care transporta 153 de pasageri de pe insula Sulawesi către Jakarta, pe data de 25 ianuarie.

Copilotul, epuizat de îngrijirea gemenilor nou-născuți

Situație a fost făcută publică de Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor (KNKT) din Indonezia: la aproximativ 90 de minute de la decolare, căpitanul a solicitat și a primit permisiunea de a se odihni, lăsând comanda avionului în mâinile copilotului.

Cu toate acestea, copilotul, epuizat de îngrijirea gemenilor săi nou-născuți, a adormit involuntar la scurt timp după. Situația a persistat timp de aproape 30 de minute, până când căpitanul s-a trezit și a corectat cursul zborului, stabilind comunicația cu controlul de trafic aerian.

Ministerul Transporturilor din Indonezia a criticat aspru compania Batik Air, cerând tuturor operatorilor aerieni să își revizuiască politica de odihnă a angajaților, pentru a preveni oboseala.

Piloții cu pricina au fost suspendați temporar, ca măsură precaută până la finalizarea investigației.

Zborul nu a înregistrat evenimente majore

Avionul a aterizat în siguranță, fără victime. KNKT a recomandat Batik Air să implementeze verificări regulate în cabina de pilotaj pentru a se asigura că piloții sunt odihniți corespunzător înainte de zboruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.