Alerta ANM. Romania, lovita de ploi torentiale si ninsori

0

Alerta meteo. ANM a emis o avertizare de ploi puternice in toate regiunile tarii. Potrivit meteorologilor, vor fi precipitatii chiar si de pana la 40 de l/mp in urmatoarele 2 zile.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, o avertizare meteo valabila de astazi, 13 martie 2024, incepand de miercuri pana vineri, 15 martie 2024, la ora 10.00.

Astfel, potrivit specialistilor, in majoritatea regiunilor tarii va ploua, iar in zona monana, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor fi ninsori si se va depune strat de zapada, local consistent.

„Vor fi ploi, iar in zona montana, in special la altitudini de peste 1.200 de metri, vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, local consistent. In jumatatea de nord a Moldovei si estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte”, se specifica in avertizarea meteo de la ANM.

Un nou ciclon aduce in Romania ploi abundente, lapovita si chiar ninsori.
In zona montana, in special la altitudini de peste 1.200 m, vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, local consistent.

In jumatatea de nord a Moldovei si estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte.

Vremea se raceste in Bucuresti
Potrivit prognozei speciale emisa pentru Capitala, miercuri vremea va fi inchisa si temporar va ploua si prin acumulare cantitatile de apa vor fi in jurul a 10 l/mp. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 12 grade, iar cea minima va fi de 4…5 grade Celsius.

De joi pana vineri dimineata, valorile termice diurne, in scadere fata de intervalul anterior, vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 5…10 l/mp. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 9 grade, iar cea minima va fi de 3…4 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.