Viața ca în basme: Bărbatul de 56 de ani trăiește de 32 de ani într-o …

0

Friedmunt Sonnemann, supranumit „Gandalf din viața reală” de către admiratorii seriei „Stăpânul inelelor”, a ales să trăiască o viață departe de convențional, într-o colibă din noroi situată într-o pădure din Longkamp, vestul Germaniei.

La vârsta de 56 de ani, Sonnemann se bucură de un mod de viață simplu, fără apă curentă sau electricitate, de 32 de ani, declarându-se complet mulțumit de alegerea sa. „Nu-mi lipsește nimic. Numai așa vreau să trăiesc”, a afirmat bărbatul într-o declarație pentru presa locală, subliniind satisfacția pe care o găsește în viața sa retrasă.

Pentru a se întreține, Sonnemann a găsit o metodă inedită: cultivarea și vânzarea de semințe de plante rare. Această mică afacere i-a adus nu doar un venit, dar și opt colaboratori, care îl ajută în gestionarea fermei.

Din câștigurile obținute, Sonnemann își achiziționează alimentele necesare, precum orz și tăiței, pe care le combină cu o dietă echilibrată ce include fructe, ierburi și legume. „Nu trăiesc singur și nu am părăsit lumea, am ajuns aici. Nu fac totul de unul singur, doar pentru mine”, explică el, evidențiind conexiunea sa cu lumea exterioară și cu persoanele care îl sprijină.

Cazul lui Sonnemann nu este însă unic. O poveste similară a captat atenția presei internaționale, aceea a lui Ng Chhaidy, care a dispărut la vârsta de patru ani din satul Saiha, la granița cu Myanmar. Dispariția ei, care a avut loc acum aproximativ 40 de ani, s-a încheiat cu o descoperire uluitoare.

Ng a fost găsită trăind într-un cimitir, complet dezbrăcată și într-o stare de sănătate precară. O femeie din Myanmar a fost cea care a salvat-o și a facilitat reuniunea emoționantă cu familia ei.

„Nu credeam că o să o mai vedem vreodată”, a mărturisit tatăl fetei. Ng și vărul ei Beirakhu au dispărut în timp ce se jucau în pădure, iar o furtună puternică care a urmat i-a făcut pe localnici să creadă că supraviețuirea lor este improbabilă. Beirakhu a fost găsit viu, dar Ng a rămas de negăsit până la descoperirea sa remarcabilă.

Aceste povești, deși diferite în circumstanțe și finalitate, evidențiază existența unor vieți trăite în afara normelor societale convenționale, fie prin alegere, fie prin conjuncturi extraordinare. În fiecare caz, personajele principale demonstrează o reziliență remarcabilă în fața provocărilor vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.