Vești bune pentru români. Când vor intra banii pe cardurile sociale pentru alimente, în luna aprilie, și cine sunt beneficiarii

0

Aproximativ 2,5 milioane de persoane beneficiază de cardurile sociale pentru alimente, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

În ce perioadă va fi acordat ajutorul de la Guvern

Acest ajutor e acordat o dată la 2 luni. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat perioada în care acestea vor fi alimentate cu suma de 250 de lei, în luna aprilie.

”Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene.

Ce a spus ministrul Muncii despre acordarea voucherelor sociale

Nivelul maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale a crescut din anul 2024.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul anului acesta, conform site-ului Antena3.

Cine sunt beneficiarii

Acest ajutor oferit de Guvern este acordat următoarelor persoane:

persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.