Se măresc salariile începând cu data de 1 iulie 2024. Suma pe care o vor primi românii în mână începând de la această dată

0

Guvernul are în plan dezvoltarea mai multor acte normative care au în centru creșterea salarială a angajaților din România. Este foarte posibil ca acestea să fie aprobate până în luna iulie, moment din care românii se vor bucura de un salariu mai mare.

Cu cât o să crească salariul minim pe economie?

O nouă creștere salarială este așteptată în luna iulie a anului 2024, cu ajutorul căreia românii ce primesc minimul pe economie de 3.300

de lei vor primi 3.700 de lei. În mână, aceasta creștere salarială o să fie în valoare de peste 200 de lei pentru românii ce lucrează pe minimul pe economie.

„Propunerea noastră este 3.700 de lei de la 1 iulie, ca să asigurăm cele 6 luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până atunci, păstrăm facilitatea de 200 de lei scutiţi de taxe din salariul minim brut”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit b1tv.ro.

Tot de la 1 iulie o să se implementeze și salariul minim european, fiind finalizate și aprobate cele trei acte normative. Salariul minim european își dorește să aducă mai mulți bani în buzunarele angajaților, astfel încât să fie calculat ca jumătate din salariul mediu brut pe economie, care este care este de 7.567 lei în anul 2024.

Această formulă de calcul ţine cont şi de productivitatea muncii la nivel naţional dar şi de inflaţie.

Taxele și impozitele se vor majora

În anul 2024 vor fi majorate și salariile angajaților, dar și pensiile românilor, astfel încât taxele și impozitele o să mărească și ele.

Guvernanții asigură oamenii că nu o să existe o creștere la nivelul taxelor și impozitelor din România, însă analiștii nu pot vedea un viitor fără ca acestea să existe, ținând cont de deficitul bugetar care este în creștere. De asemenea, analiștii cred că această creștere a taxelor și impozitelor se va realiza după alegerile electorale.

Altfel spus, cel puțin în România este o adevărată misiune imposibilă în condițiile în care avem un mediu economic fragil, cu peste 80% din firme în zona IMM-urilor, slab capitalizate și care reușesc cu greu să plătească și acum salariile, la nivelul actual. Avem peste 1,6 milioane de români plătiți pe salariul minim în principal din cauza taxelor foarte mari pe salarii.

Dacă își dorește să crească puterea de cumpărare, dincolo de noua formulă de calcul, Guvernul ar trebui să reducă și taxele salariale – să nu uităm că, în prezent, din câștigul salarial

brut statul ia mai mult de 60 la sută din bani, incluzând aici și tva-ul și accizele pe care le plătim pentru produsele și serviciile pe care le folosim zilnic.

Gândiți-vă că, pe lângă banii acordați net angajaților, firmele mai trebuie să plătească peste 40% în plus la stat. Dacă am mai ridica din această povară, cu siguranță salariile ar crește în multe domenii.”, a anunțat analistul Adrian Negrescu pentru ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.