Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Ce au găsit medicii

0

​Florin Piersic a ajuns la primul dintre cele patru spitale unde a fost tratat – Spitalul Militar din Cluj – pe data de 17 aprilie, „cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii”, iar simptomele „au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital”, arată Spitalul Militar din Cluj, într-un comunicat transmis vineri.

În timpul internării lui Florin Piersic la Spitalul Militar din Cluj-Napoca au apărut în spațiul public o serie de speculații, informații contradictorii și incomplete despre starea sănătății sale și tratamentul pe care îl primea, ceea ce a determinat unitatea sanitară să vină cu precizări cu privire la îngrijirea și tratamentul medical de care a avut parte marele actor.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru, cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia, transmitem informații suplimentare în legătură cu actul medical acordat de către instituția noastră.Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic.

Florin Piersic, anunţ de ultimă oră. Telefonul Maestrului sună non-stop

S-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu. Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie. Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București.

În ceea ce privește relaționarea cu mass-media pe acest subiect, precizăm faptul că instituția noastră a respectat dorința familiei și prevederile legale privind activitatea de informare și relații publice în Ministerul Apărării Naționale”, a informat Spitalul Militar din Cluj Napoca.

Spitalul Militar din Cluj precizează că a decis să ofere aceste informații „cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia (…) având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru”.

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost tratat, în ultima lună, în patru spitale, două din Cluj și două din București. Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. La finalul lunii aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș. La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

Vin vești bune în legătură cu starea de sănătate a lui Florin Piersic. Ce spun medicii de progresul postoperatoriu al marelui actor:

Florin PVestea bună este că Florin Piersic poate să meargă singur cu ajutorul unui cadru, iar medicii depun eforturi uriașe astfel încât marele actor să poate să meargă pe cont propriu cât mai repede, întrucât își dorește să se întoarcă pe scenă.

În ceea ce privește procesul infecțios, de asemenea, tratamentul își face efectul iar infecția este eliminată din organism. Medicii atrag însă atenția că va mai dura până când actorul se va recupera complet, fiind un proces de lungă durată. În momentul de față, starea lui Florin Piersic este stabilă și face progrese.

iersic este în prezent internat într-un copartiment septic în cadrul Spitalului de Ortopedie Foișor din București, asta după ce medicii au considerat că nu mai are nevoie de terapie intensivă. Starea de sănătate a actorului s-a îmbunătățit considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.