Ardei umpluti de post! Incerca si tu reteta maicutelor de la Manastirea Prislop!

0

Ardei umpluti de post

Ingrediente:
7 ardei grasi
1 ardei
2 morcovi

2 cepe
150 g orez
3 rosii
Boia de ardei dulce

Piper
Sare
50 ml ulei
1 lingura de faina

1 lingurita de vegeta
Patrunjel (pentru garnisit)

Mod de preparare:
Spalati si curatati ardeii grasi de cotoare si seminte. Pastrati un ardei pentru a folosi ca si capac.

Taiati ceapa si ardeiul in fasii, iar morcovul se rade.

Intr-o tigaie, incalziti uleiul si caliti legumele pana devin moi. Adaugati orezul si pulpa de rosii, lasand amestecul sa fiarba pana cand capata o consistenta potrivita pentru umplerea ardeilor.

Articolul continuă după reclame

Condimentati dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce.

Umpleti ardeii cu amestecul pregatit si asezati-i intr-o cratita mai adanca.

Adaugati apa calduta suficienta pentru a acoperi ardeii si cateva felii de rosii. Condimentati cu vegeta dupa gust si lasati ardeii sa fiarba la foc mic.

Intr-un bol mic, dizolvati faina in apa si adaugati amestecul in sos pentru a-l ingrosa.

Ardeii sunt gata cand zeama a scazut si acestia s-au fiert. Presarati patrunjelul tocat marunt peste ei inainte de servire. Se pot servi calzi, impreuna cu sosul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.