9 Rețete de ciorbe de post – Delicioase și ușor de preparat

0
119

Fiecare rețetă este potrivită pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă un stil de viață vegetarian. Ingredientele sunt simple, iar rezultatul este savuros!


Rețeta 1 – Ciorbă de cartofi cu orez

  • Ingrediente:
    • 50 g unt/margarină/ulei
    • 900 g cartofi (tăiați cuburi)
    • 1 ceapă (110 g)
    • 100 g morcov (tăiat bucăți mari)
    • 170 g roșii (tocate mărunt)
    • 80 g orez
    • Condimente (vegeta), boia
    • 1.300 ml apă fierbinte
    • 1 lingură mare de pătrunjel

Rețeta 2 – Ciorbă de fasole păstăi

  • Ingrediente:
    • 500 g fasole păstăi (congelată sau proaspătă, galbenă)
    • 1 ceapă
    • 5-6 căței de usturoi
    • 2 morcovi
    • 2-3 cartofi
    • 1 ardei verde (și unul roșu, opțional)
    • Puțin ulei, boia, piper negru, sare, condimente vegetale
    • Pătrunjel proaspăt

Rețeta 3 – Ciorbă de praz și varză

  • Ingrediente:
    • 1/2 fir praz
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de țelină (cu frunze)
    • 1/2 varză mică
    • 1-2 mâini de mazăre
    • 1 ardei roșu proaspăt
    • 1 cartof
    • 1 ceașcă orez
    • 2-3 foi de dafin
    • 1/2 linguriță piper boabe
    • Sare, piper măcinat, condimente vegetale
    • Pătrunjel proaspăt

Rețeta 4 – Ciorbă de spanac cu orez

  • Ingrediente:
    • 1 legătură de ceapă verde (sau 1 ceapă uscată)
    • 2 morcovi mari
    • 1 păstârnac (sau rădăcină de pătrunjel)
    • 2 cartofi mici
    • 200-300 g spanac
    • 4 linguri de orez
    • 2 căței de usturoi
    • Ulei, condimente, piper, pătrunjel

Rețeta 5 – Ciorbă de crap (de post adaptată)

  • Ingrediente:
    • Cap și puțină carne de crap (se poate înlocui cu legume pentru o variantă de post)
    • 2 morcovi
    • 1 păstârnac
    • 1 rădăcină de țelină
    • 2 roșii
    • 1 ceapă
    • 1 ardei verde
    • 1 lingură făină
    • Condimente (vegeta, boia, piper iute zdrobit), piper negru
    • Pătrunjel tocat, foi de dafin, puțin ulei

Rețeta 6 – Ciorbă cu semințe și fulgi de soia

  • Ingrediente:
    • 2 cartofi mari
    • 50 g semințe de floarea-soarelui (măcinate)
    • 50 g susan (măcinat)
    • 100 g fulgi de soia (sau ovăz)
    • 2 cepe
    • 200 ml roșii pasate
    • 5-6 ardei copți (sau uscați)
    • 2 linguri tahini
    • 1 linguriță mică chili
    • Sare după gust

Rețeta 7 – Ciorbă de ciuperci

  • Ingrediente:
    • 15-20 ciuperci
    • 1 ceapă medie
    • 1 morcov (tăiat mărunt sau ras)
    • 2-3 căței usturoi
    • 1 ardei roșu
    • 1 lingură făină
    • Sare, piper negru
    • 1/2 ceașcă lapte vegetal (opțional)
    • 3-4 linguri ulei de măsline
    • 4 cești apă caldă
    • Mărar/pătrunjel

Rețeta 8 – Ciorbă de roșii cu paste

  • Ingrediente:
    • 1 litru apă
    • 200 ml sos de roșii (sau piure de roșii)
    • 30 ml ulei de măsline
    • 1 ardei proaspăt
    • Sare, condimente vegetale
    • Frunze de pătrunjel și țelină
    • Paste fără ou

Rețeta 9 – Ciorbă de varză

  • Ingrediente:
    • 300 g morcovi
    • 150 g ceapă roșie (sau albă)
    • 2 kg varză proaspătă
    • 50 ml ulei
    • 10 g sare (sau după gust)
    • 15 g condimente vegetale
    • 3-5 g boia
    • 3 g piper negru măcinat

Aceste rețete sunt perfecte pentru a explora noi arome și a aduce varietate meselor de post! Poftă bună! 😊