Plachie de crap – Cea mai simplă și delicioasă rețetă cu pește

0
78

Ingrediente:

  • 1,3 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari, tăiate felii
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii
  • 1 cutie de roșii în bulion (400 g)
  • 200 ml vin alb
  • 4-5 linguri de ulei
  • Sare și piper (după gust)
  • 1 frunză de dafin
  • Pătrunjel verde tocat
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Pregătirea peștelui:
    • Curățați, spălați și uscați crapul cu șervete de hârtie.
    • Tăiați-l în bucăți potrivite, presărați-l cu sare pe interior și exterior, și lăsați-l să stea 30 de minute.
    • Prăjiți bucățile de pește ușor, doar cât să se facă pe jumătate.
  2. Prepararea sosului:
    • Într-un vas separat, încingeți 4-5 linguri de ulei.
    • Adăugați ceapa feliată și lăsați-o să se înmoaie, apoi adăugați ardeiul tăiat.
    • După 2-3 minute, adăugați roșiile în bulion, frunza de dafin, sare și piper.
    • Lăsați să fiarbă câteva minute, apoi adăugați usturoiul pisat și vinul alb.
  3. Asamblarea:
    • Turnați sosul format într-o tavă.
    • Așezați bucățile de pește prăjit deasupra.
  4. Coacerea:
    • Preîncălziți cuptorul la foc mediu.
    • Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 40 de minute.
    • Din când în când, stropiți peștele cu sosul din tavă.
  5. Finalizarea:
    • La sfârșit, presărați pătrunjel verde tocat deasupra.

Poftă bună!